Visrestaurant Middelburg

Visrestaurant Hildernisse kreeft uit Canada of Ierland

Zeeland: land in zee. Hier eet je vis en schelpdieren. Hier weten we hoe je zeevruchten het allerlekkerst kunt klaarmaken. Hildernisse als visrestaurant in Middelburg bereidt vis zoals het hoort. Klassiek met een moderne twist.

Direct bij binnenkomst in het restaurant valt het homarium op. Dit gekoelde zoutwatersysteem biedt de juiste omgeving om onze kreeften en oesters in optimale conditie te houden. De schaal- en schelpdieren op uw bord zijn dus gegarandeerd schoon en vers.

Onze visgerechten

Onze kreeft komt uit Canada of Ierland. Als de kiloprijs acceptabel is, hebben we ook Oosterscheldekreeft. De kreeft zit in meerdere gerechten: o.a. bisque (soep),  als voorgerecht bij de kreeftensalade en gekookt/geroosterd als hoofd of bij een voorgerecht. Gekookt/geroosterd komt de kreeft in zijn geheel op uw bord, voorzien van kruidenboter en gegrilde limoen.

Visrestaurant Hildernisse Oesters

De oesters komen uit de Zeeuwse wateren, tenzij ze aan ’t melken zijn; dan komen ze uit Frankrijk. U kunt ze bij ons rauw of gegratineerd eten.

Ook typisch Zeeuwse producten als krukels (alikruiken), scheermessen en kokkels gebruiken we in onze keuken als bijgerecht.

Onze Middelburgse chefkok werkt al zestien bij ons en hij weet als geen ander met respect voor het product een goede maaltijd te bereiden. Neem onze zeetong. Een mooie vis van circa 450 gram. Die bereidt hij op de klassieke Franse manier à la meunière (op molenaarswijze): licht gepaneerd gebakken met een fijne botersaus, zodat de subtiele smaak van de vis niet verloren gaat.

We hebben ook regelmatig goede, verse tonijn afkomstig van de Malediven. De tonijn is duurzaam gevangen. Een echt heel mooie vis die we serveren met langoustines uit Noorwegen: een internationaal feest op je bord.

Onze zalmfilet bakken we op de huid en komt op uw bord vergezeld met een antiboise: een geurige saus met groente, ui, knoflook, kappertjes en olijven. Zalmfilet kan deze smakelijke tegenhanger goed hebben: samen vormen ze een prachtig gerecht.

Kunt u niet kiezen? Dan hebben we voor u de zeeschotel: een gerecht met tonijn, zalm, zeebaars en gamba’s.

Seizoensgerechten

Visrestaurant Hildernisse ZeebaarsIn het seizoen (juli tot en met oktober) serveren wij natuurlijk ook de beroemde Zeeuwse mosselen. Met frietjes en lekkere sausjes, zoals het hoort.

Dagelijks hebben we een wisselend gerecht, afhankelijk van het seizoen en wat onze leverancier te bieden heeft.

Al onze vis halen we bij Van der Zwan uit Vlissingen. Dit familiebedrijf levert al het goede uit de zee met de hoogste kwaliteit voor een redelijke prijs. Ondertussen kennen we elkaar goed en dus weet Van de Zwan als geen ander waar we bij Hildernisse Middelburg als visrestaurant blij van worden en welke hoge eisen wij stellen aan de zeeproducten.

Zo zorgen we ervoor dat u vol overtuiging na een bezoek aan ons restaurant kunt zeggen dat je voor de beste vis in Middelburg naar Hildernisse moet gaan.